Vorbește deschis și arată curiozitate

sinceră în conversații dificile

Abordarea potrivită pentru a crește calitatea conversațiilor și a comunicării în organizații

Conversațiile deschise și oneste îmbunătățesc încrederea reciprocă, lucrul în echipă și contribuie semnificativ la o cultură organizațională constructivă și agilă. Angajații care nu stăpanesc aceste conversații scad eficiența proceselor de colaborare, amplifică situații conflictuale, contribuie la scăderea angajamentului și a responsabilității personale.


Programul Conversational Capacity® dezvoltă abilitățile oricărui angajat de a purta conversații constructive pentru a gestiona mai bine subiectele dificile și conflictuale, pentru a-și crește autonomia personală și pentru a fi un membru al echipei mai bun. În plus, managerii care stăpanesc aceste conversații, arată respect autentic și castigă mai multă implicare și angajament din partea celor pe care îi conduc.

Doar 15% din angajații rezidenți în țările Europei de Est declarau în 2018 într-un studiu Gallup că sunt cu adevarat implicați la locul de muncă. Un studiu Korn Ferry 2020 (CEO Pulse Survey) ne spune că 33% din executivi intervievați consideră autenticitatea o caracteristică esențială pentru managerii care doresc să câștige încrederea celor pe care îi conduc, cu atât mai mult în aceste vremuri tulburi.

Ce ar fi diferit dacă angajații ar ști cum să se implice mai bine în conversații dificile?

OAMENII POT INVĂȚA SĂ SE IMPLICE
MAI BINE ÎN CONVERSAȚII DIFICILE

Programul Conversational Capacity® întărește fundația unei culturi agile care sprijină adaptarea mai rapidă la schimbare a oamenilor și a organizației. Ajută la canalizarea energiei care se risipește în interactiuni defensive și neproductive, spre conversații eficiente, în beneficiul tuturor.

Susține angajamentul

Când oamenii au conversații deschise și relevante, crește moralul și reapare entuziasmul.

Crește agilitatea

Constructiv înseamnă agil. Dialogurile de calitate aduc soluții rapide, contribuții din partea tuturor, inovație, progrese neașteptate și o viteza mai mare de adaptare la schimbare.

Crește eficiența execuției

Scade risipa de energie și de resurse pe conversații irelevante. Execuția se face intr-un timp mai scurt, cu mai puțin efort și cu mai putină rezistență.

Elementele programului CONVERSATIONAL CAPACITY

Programul Conversational Capacity® îmbunătățeste capacitatea unui individ sau a unei echipe de a se implica intr-un dialog deschis, constructiv și non-defensiv, despre subiecte dificile, în circumstanțe provocatoare. Îmbunătățește astfel agilitatea, inovația, capacitatea de adaptare la schimbare și eficiența.

Programul susține dezvoltarea participanților în urmatoarele arii:

  • Conștientizare: Participanții învață să observe cand propriile lor reacții de tip “fight-or-flight” (“lupta-sau-fugi”) provoaca disconfort și insecuritate pentru cei cu care comunica, facandu-i sa nu mai asculte cu adevarat. Acest lucru îi ajută să gestioneze mai conștient și mai responsabil conversațiile provocatoare.
  • Mentalitate: Creeaza apetit pentru explorarea unor perspective diverse și disponibilitate pentru a asculta și intelege opinii contrare, pentru ca acolo este zona cu potentialul cel mai mare pentru crestere și invatare.
  • Abilități: îmbunătățește utilizarea a patru comportamente esențiale conversațiilor constructive: doua abilități pentru a vorbi cu adevarat deschis, transparent și două pentru a arata curiozitate sinceră. Folosirea lor potrivită creează zona optimă pentru dialog.
Conversational Capacity

EȘTI GATA SĂ ÎNCEPI?

CONECTEAZĂ-TE CU NOI