THE POWER OF

LEADING WITH HEART

SERVANT LEADERSHIP PENTRU
GENERAȚIILE ACTUALE ȘI CELE URMĂTOARE

„Este despre tine sau este despre ceilalti?” este intrebarea care reflecta calitatea relatiilor pe care le avem cu cei din jur, care reflecta sansele noastre de a evolua si de a ne maturiza. Natura valorilor, a scopului si a motivatiilor prin care ne implicam determina satisfactiile si reusitele pe care le urmarim, oricare ar fi rolurile in care suntem. Dupa ce toate liniile au fost trase, leadership-ul este despre a fi in serviciul celorlalti. Misiunea unei organizatii sau a unei echipe prinde viata si este sustinuta cu adevarat de oameni atunci cand liderii lor – cu rol managerial sau nu – isi lasa la o parte orgoliile si invata cum sa puna scopul comun si valorile comune in centrul proceselor si a deciziilor pe care le iau.

Servant Leadership nu este despre a fi numarul 1 intr-o echipa si nu este despre a fi in centrul atentiei, nu este despre imagine, glorie, status social, putere sau nivelul veniturilor. Servant Leadership este despre schimbarea pozitiva pe care vrei cu onestitate sa o aduci in viata celor care iti ofera onoarea sa ii servesti si sa ii conduci. Sentimentul real de apartenenta la o echipa si loialitate, calitatea sustinerii pe care o primesti, disponibilitatea de efort sustinut si spiritul de comunitate de care echipa are nevoie pentru a evolua si performa, o cultura organizationala atractiva care sprijina echilibrul emotional si mental al oamenilor – toate acestea sunt posibile cand oameni obisnuiti adopta motivatiile si mentalitatea de servant leadership, dezvoltandu-si totodata si competentele reale corespunzatoare.

Cele mai bune relații de la locul de muncă sunt reprezentate de parteneriate. Acestea solicită colaborare între manager și membrii echipei cu privire la comunicare, stil de lucru, feedback, direcționare și încurajare. Dar mulți lideri se concentrează atât de mult pe a urmări indicatorii de performanta, încât pierd din vedere nevoile și aspirațiile oamenilor pe care îi conduc. Când managerilor le pasă de oamenii lor și îi sprijină să se dezvolte, angajații sunt mai implicați și mai productivi. Programul Blanchard Servant Leadership Essentials™ îi învață pe lideri cum să construiască încredere reciproca si spirit de comunitate in jurul lor, cum să asculte, cum să formuleze și să ofere feedback într-un mod care să îi ajute cel mai mult pe oamenii din echipa lor.

Oamenii CARE SE SIMT CONECTAȚI CU MANAGERUL LOR au într-o mai mare măsură intenția de a rămâne în organizație și de a acționa într-un mod care să susțină compania.*

CE VALOARE S-AR CREA ÎN ORGANIZAȚIE DACĂ ECHIPELE ȘI-AR DEZVOLTA MINDSET-UL ȘI COMPETENȚELE DE SERVANT LEADERSHIP?

SERVANT LEADERSHIP REPREZINTĂ
ATÂT O MENTALITATE, CÂT ȘI UN SET DE ABILITĂȚI

Liderii autentici si valorosi conștientizează faptul că leadership-ul nu este despre ei înșiși și că succesul lor este determinat de succesul oamenilor din echipa lor. Managerii cu o abordare de servant leadership caută în mod constant să identifice ce anume au nevoie membrii din echipa lor pentru a avea succes. Ei vor să facă o diferență în viața oamenilor pe care îi conduc și, în acest proces, să aibă de câștigat și organizația. Când oamenii au încredere că liderii lor au cele mai bune intenții, performanța se îmbunătățește rapid.

ÎMBUNĂȚĂȚEȘTE COLABORAREA

Cei care sunt servant leaders îi susțin, motivează și îi încurajează pe membrii echipei, astfel încât aceștia să obțină rezultate extraordinare.

CREȘTE GRADUL DE ATINGERE A OBIECTIVELOR ȘI INOVAȚIA

Managerii cu o abordare de servant leadership îi sprijină pe oameni să-și depășească acele blocaje care le afectează capacitatea de a rezolva provocările și a dezvolta soluții inovative.

ACCELEREAZĂ ÎNVĂȚAREA ȘI DEZVOLTAREA

Cei care sunt servant leaders învață cum să îi susțină pe membrii echipei și să îi ajute să se dezvolte mai repede.

CREȘTE IMPLICAREA ȘI LOIALITATEA

Angajații au mai degrabă intenția de a rămâne și de a recomanda organizația ca un loc foarte bun de muncă.

DEZVOLTĂ PARTENERIATE ÎMPREUNĂ
CU OAMENII DIN ECHIPĂ

Servant leadership este o modalitate mult mai bună de a conduce – și una care are ca efect niveluri ridicate de angajament, performanță și satisfacție. Programul Blanchard Servant Leadership Essentials îi ajută pe lideri să își asume acest proces și să dezvolte în mod activ parteneriate cu oamenii din echipa lor, conducând prin influență și nu prin autoritatea dată de poziție. Managerul cu o abordare de servant leadership învață să alinieze scopul si rolul individual cu strategiile la nivel organizational. Participanții învață cum să ghideze acțiunile, să crească nivelul de energie și să ofere perspective pe termen lung celor pe care îi conduc.

În plus, cei care lucrează în structuri agile descoperă în programul Servant Leadership un sprijin esențial pentru a le face funcționale, atractive și pentru a le aduce la viață.

VREI SĂ AFLI MAI MULT?

EȘTI GATA SĂ ÎNCEPI?

Simple Truth of Leadership

Cartea "Simple Truths of Leadership"

Cumpără cartea

CONECTEAZĂ-TE CU NOI